غلبه بر تنبلی
اکثر دانشجوها به جای غلبه بر تنبلی از زیر حل تمارین شونه خالی میکنن. کارهایی که باید انجام بدن رو انجام نمیدن یا حداکثر از روی یکی دیگه کپی میکنن (به قول خودشون کُپ میزنن!).وقتی درست ریشهیابی کنید متوجه میشید.که همه چیز بر میگرده به یک موضوع: حال ندارم! یا به قولی، حسش نیست!!
تمام تلاش بشر بر زندگی راحتتره، یعنی من و شما هم الان مشغول کاری هستیم.که به درآمد بیشتر در آینده و زندگی بهتر بیانجامه. ولی در مورد یه موضوعی ممکنه اشتباه کنیم.و اون هم اینکه «الان هم دوست دارم استراحت کنم و راحت باشم پس بیخیال آینده!».
یه چیزی رو فراموش کردید و اون هم اینه که شما میتونید.همزمان با تلاش فعلیتون استراحت هم بکنید. کسی شما رو مجبور نکرده روزی ۱۰ ساعت درس بخونید، که اگه در طول ترم به اندازه کافی نخونید مجبورید. آخر ترم بیشتر از ۱۰ ساعت بخونید یا اینکه نمرهای بگیرید. که راضی نباشید یا حتی موکول کنید به ترم بعد!
موضوع مهمتر هم اینه که با افزایش سن، کار کردن سختتر میشه.و شاید دلیل افزایش درآمد فقط سرمایه بیشتر و تجربه بالاتر باشه وگرنه هر کاری برای یه آدم مسن سختتر از یه جوونه. لازم نیست پیر بشید تا اینو متوجه بشید، هر ۵ یا ۱۰ سال میتونید با دوره قبل مقایسه کنید و به طور عینی ببینید.
غلبه بر تنبلی
مثال عینی
من توی دهه سوم زندگی (۲۰ تا ۲۹ سالگی) خیلی انرژیم بیشتر از الان بود و روزهایی رو یادم میاد.و توی دفتر حساب و کتابم ثبت کردم که ۷ جلسه تدریس خصوصی ریاضی یا دروس دیگه رشته مکانیک رو داشتم ولی الان ۵ جلسه بیشتر نمیزارم چون انرژیم کمتر شده! پس شما تا میتونید باید توی دهه دوم و سوم زندگیتون اندوخته فکری و مالی کسب کنید که توی میانسالی و پیری بتونید به کمک اونا راحتتر زندگی کنید. راهش هم اینه که اول کار با غلبه بر تنبلی تا میتونید مطالب مختلف و مفید رو یاد بگیرید تا بعداً ازشون استفاده کنید. دوره دانشجویی بهترین دوره برای یادگیریه و بعدش دیگه یادگیری خیلی سخت میشه.
خیلیها که متوجه عمق مطلب میشن یهو تصمیم به برنامهریزی سفت و سخت برای مطالعه میگیرن که شاید ۲ روز هم انجامش ندن! دیدم که میگم، برای خودمم زیاد اتفاق افتاده. پس راهحل چیه؟
غلبه بر تنبلی
مثال آشنا!
اگه یه بار برای ورزش بدنسازی به باشگاه مراجعه کنید و بخواید شروع کنید ممکنه ببینید افرادی هستن که وزنههای خیلی سنگینی میزنن، آیا شما میتونید همون وزنهها رو همون اول بزنید؟ یا بخواید یک ماهه بدنتون مثل بدن اون حرفهایها بشه؟ اگه ازشون بپرسید راهش رو بهتون میگن. از سبکترین وزنهها شروع کنید و به مرور هر هفته یه خورده به وزنهها اضافه کنید. بعد از چند ماه میتونید وزنههای سنگینی که الان نمیتونید بزنید رو راحت استفاده کنید. برای تمام ورزشها همینه. کسی که تا الان بسکتبال بازی نکرده.نمیتونه بره کاپیتان تیم ملی بشه و باید به مرور و طی زمان طولانی با تلاش زیاد به هدفش برسه.
از کوچک به بزرگ
برای تمام کارهای بزرگ شما باید از کارهای کوچک شروع کنید.ولی با فکر بزرگ یواش یواش به سمت کارهای بزرگ قدم بردارید. برای عادت کردن همیشگی به مطالعه کردن، میتونید با یه برنامهریزی شل و ول (همون کار کوچک) کار رو شروع کنید! مثلاً برای ۴ ساعت در روز برنامه بریزید و بقیهش هر چی پیش اومد اشکالی نداره ولی حتماً این ۴ ساعت رو رعایت کنید. دیگه ۴ ساعت رو که میتونید! اول کار هم برای انجامشون تایم مشخص نزارید ولی سعی کنید هر مطالعهای که شروع کردید رو ۱ ساعت پشت سر هم انجام بدید. مثلاً بگید من امروز یک ساعت معادلات دیفرانسیل میخونم، یک ساعت ریاضی۲ و دو ساعت هم فیزیک۱.(فیزیک رو دو تا یک ساعت مجزا باید بخونید و وسطشون یه استراحت.مثل قدم زدن تو خونه یا بیرون داشته باشید).
غلبه بر تنبلی
حالا میتونید این تایمها رو توی صبح و ظهر و عصر و شب پخش کنید مثلاً بگید ۱ ساعت صبح، ۱ ساعت ظهر (تایم ظهر رو با خودتون قرارداد کنید مثلا ۱۱:۳۰ تا ۱۵) و ۲ ساعت هم عصر و مثلاً هر موقعی از صبح که شد ۱ ساعت معادلات دیفرانسیل رو حتماً بخونید و بقیه اوقات روز هم همینطور. از هفتههای بعد که یواش یواش تایمها رو بیشتر کردید.میتونید برنامهتون رو دقیقتر کنید.مثلاً بگید من بین ۹:۳۰ صبح تا ۱۱ صبح یک ساعت فلان درس رو میخونم.(نیم ساعت انعطاف برای انتخاب زمان شروع مطالعه بزارید).
غلبه بر تنبلی
بدترین تایم یادگیری
حتیالامکان برای شب تایم یادگیری نزارید چون به شدت یادگیری در هنگام شب پایین میاد و بهتره تایم تفریح رو به شب موکول کنید و در طول روز مطالعه کنید. مثلاً اگه میخواید در طول روز یه قسمت از یه سریال رو ببینید اونقدر صبر داشته باشید که موکولش کنید به شب. من افرادی رو میشناسم که با وجود اینکه یه روز عصر امتحان داشتن، موقع پخش سریال Game of Thrones صبح همون روز پا میشدن دانلود میکردن، میدیدن و بعدش میرفتن دانشگاه و امتحانشون رو میدادن.و صبر نمیکردن اون شب بعد از امتحان ببینن! یه خورده صبر کردن رو تمرین کنید که بعداً توی زندگی به شدت بهش نیاز خواهید داشت.
این تایمها که گفتم مثال واقعی برای شروع کار هست.و اونقدر سبک هست که هر کسی میتونه انجام بده. برای یک هفته اینو رعایت کنید.و از هفته دوم اگه احساس کردید.خیلی سبکه میتونید ۱ ساعت در روز به تایم مطالعهتون اضافه کنید.ولی شرطش اینه که تایم جدید هم سبک باشه. به خودتون سخت نگیرید تا به رعایت کردن برنامه عادت کنید.
غلبه بر تنبلی
طراحی جدول یا استفاده از برنامه من!
میتونید برای برنامه خودتون یه جدول درست کنید و توش هر کاری که کردید رو تیک بزنید. من ۲ تا برنامه با سلیقه خودم براتون طراحی کردم و اینجا میزارم تا ازش ایده بگیرید.یا حتی از هر کدومش خواستین عیناً یا با ویرایش دلخواهتون استفاده کنید.
اتفاقی که میفته اینه که بعد از ۳ ، ۴ هفته شما به رعایت برنامه عادت میکنید.و با همون روزی چند ساعت مطالعه منظم میتونید یه دانشجوی تاپ بشید به شرطی که همیشه رعایت کنید.و بعد از پایانترمها بهونههای الکی نیارید. جزوه درسهای ترم بعد رو پیدا کنید و بخونید تا ترم جدید شروع بشه.یا تابستون تموم بشه. با شروع ترم میبینید که چقدر جلو هستین و اعتماد به نفستون به شدت میره بالا. اگه هم الان وسط ترم هستید بجنبید که زودتر هفتههای اولیه رو پشت سر بزارید.تا نزدیک پایانترم به برنامه عادت کرده باشید و با تایمهای بیشتری درس بخونید.
دانلود برنامه ها:
برای مشاهده لینک دانلود برنامهها باید وارد سایت شوید. اگر هنوز عضو سایت مسیرفردا نشدهاید، همین الان عضو شوید و از آموزشهای رایگان استفاده کنید
شاد و پیروز باشید
یارمحمدی